DeMoel installatiebedrijf

Installatietechnische werkzaamheden zitten bij DeMoel in hart en nieren. Met meer dan 10 jaren opgedane werkervaring binnen sec de installatietechniek kunt u rekenen op een vakkundig en snel resultaat. Denk daarbij aan het vervangen van uw centrale verwarming systeem, het plaatsen van airconditioning of ventilatiesystemen.

 Heeft u de wens om uw woning of pand te verduurzamen? Wij denken met u mee. Vloerverwarming, het plaatsen van een warmtepomp of warmte terugwinning (WTW-unit) zijn voorbeelden van energiebesparende maatregelen. 

Loodgieterswerk als onderdeel van bouw- renovaties en installaties.

In de volksmond noemt men een installateur vanwege de geschiedenis ook wel loodgieter. Een loodgieter is een vakman die zich richt op aanleg en onderhoud van verwarmingsinstallatie, sanitair, waterleidingen en/of riolering.

In het begin van de twintigste eeuw waren er nog geen gas- of watertechnische installaties. De loodgieter bestond echter al. Op het dak werden van oudsher loden platen gebruikt. Die werden op een hellende tafel uitgegoten nadat het lood door verwarming vloeibaar werd gemaakt. In oudere gebouwen komt dakbedekking als lood voor, koper ook later zink. Toende waterleiding en riolering zijn intrede deden, werden er loden water- en afvoerleidingen gebruikt, en kwam het bijbehorende werk bij de loodgieter terecht.

Waterleidingen, gasleidingen en afvoer, soms moet het worden vernieuwd, verplaatst of netjes weggewerkt. DeMoel is hierin vakkundig opgeleid.