Vloerverwarming aanleggen

Bij DeMoel kunt u terecht voor een vakkundige installatie en aanleg van vloerverwarming. 

In samenspraak kiezen we voor de beste opties. Denkt u daarbij aan gas/water of elektra vloerverwarming. Volledige vloerverwarming door het hele huis of in combinatie met radiatoren op een andere verdieping.  
Hoe dan ook, DeMoel denkt samen met u in mogelijkheden.

Hoe wordt vloerverwarming aangelegd?

Welke soort vloerverwarming u nodig heeft, hangt af van de woning / de ruimte / budget en het doel. Is het bijverwarming of hoofdverwarming? Wilt u de vloerverwarming aansluiten op uw cv-systeem of kiest u voor elektrisch?

Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming aan te leggen:

  • Vloerverwarming op krimpnet, voordat de dekvloer wordt gelegd. 
  • Vloerverwarming infrezen in de dekvloer 
  • Vloerverwarming over de dekvloer nadeel is dat de vloer hoger wordt
  • Elektrische vloerverwarming

Bij DeMoel wordt er vrijwel altijd gekozen voor een slakkenhuispatroon. Dit heeft als voordeel dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. De aanvoer (opgewarmde leiding) loopt direct naast de retour (afgekoelde leiding). Hierdoor wordt de warmte die in het water zit opgeslagen maximaal afgegeven.

7

Wat zijn de voordelen van het aanleggen van vloerverwarming?

Vloerverwarming verbruikt zo’n 15% minder energie dan radiatoren. Dat scheelt op uw energierekening. Uw kamers worden gelijkmatiger verwarmd, doordat het verwarmingsoppervlak groter is en de warmte van onderen komt. Hierdoor heeft u altijd een comfortabel binnenklimaat. Doordat u geen radiatoren meer nodig heeft, houdt u meer ruimte over in uw woning.

Wat zijn de kosten van een vloerverwarming?

De kosten van een vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals hierboven genoemd.  Belangrijke indicatoren zijn de aanlegmethoden waar u voor kiest, de wijze waarop deze wordt aangebracht, de keuze van de warmtetoevoer en natuurlijk het oppervlak. Hierdoor is de prijs maatwerk. 

Heeft u interesse in vloerverwarming en zoekt u een vakkundige installateur? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek en/of een offerte.